Όλοι έχετε στόχους δεν είναι;

 
 
Όλοι έχετε στόχους δεν είναι;  Μεγάλους Στόχους δεν είναι;
 Για λεφτά, αυτοκίνητα, ταξίδια, σπίτια, ευτυχία, χαρά, διασκέδαση. Ναι όλοι έχουμε. Γιατί όμως κάποιοι τους πετυχαίνουν και κάποιοι όχι. Τι είναι αυτό που βοηθά κάποιους να πετύχουν και τι είναι αυτό που εμποδίζει τους άλλους. Κάποιοι μιλούν για τύχη ή ικανότητες αλλά αυτές οι εξηγήσεις ποτέ δεν με ικανοποίησαν, αυτό με βασάνιζε για πολλά χρόνια και αφιέρωσα χρόνο και κόπο να διαβάσω, να μάθω, να αλλάξω ώστε να βοηθήσω πρώτα των εαυτό μου και μετά και άλλους ανθρώπους και μέσα από αυτά τα χρόνια έχω βρει, έχω ανακαλύψει τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να επιτυχαίνουν ή να αποτυγχάνουν.
Αυτό είναι οι παλιοί μας προγραμματισμοί, αυτό που ονομάζουμε  πεποιθήσεις, πιστεύω, αξίες, Να σας πω ένα παράδειγμα αυτών των προγραμματισμών,   τον ίδιο προγραμματισμό των χρησιμοποιούν και οι εκπαιδευτές αλόγων, θυμηθείτε τις ταινίες ουέστερν, πάντα μου έκανε εντύπωση όταν ο καουμπόι κατέβαινε από το άλογο έριχνε το χαλινάρι σε ένα ξύλο και το άλογο δεν το κουνούσε από εκεί. Μα δεν ήταν δεμένο, πιστεύει ότι είναι δεμένο γιατί έτσι το έμαθε αυτός που το εκπαίδευσε.
Ο Χενδρυ Φορντ είπε «Είτε νομίζετε ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε, είστε πιθανός σωστοί»
Όλα αυτά που μάθατε, μπορείτε να τα ξεμάθετε. Πολλά από αυτά δεν σας χρησιμεύουν πια. Οι ‘δάσκαλοι’ σας τα μάθανε γιατί ΄νομιζαν’ ότι είναι για το δικό σας ‘καλό’. Πολλά εισαγωγικά δεν είναι;. Δάσκαλοι σας ήταν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι φίλοι, οι συγγενείς, όλοι οι ανθρώποι που πέρασαν από τα πρώτα χρόνια τις ζωής σας, και σας διδάξαν όλες αυτές τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω, όχι μόνο με λόγια αλλά και με την συμπεριφορά τους και το παράδειγμα τους. Ένα πιστεύω – πεποίθηση που συναντάω πολύ συχνά σε παχύσαρκους ανθρώπους είναι αυτό που τους έμαθε η μάνα τους από μικρούς φάε όλο το φαΐ σου γιατί είναι αμαρτία να το πετάμε ‘ τα παιδιά στην Αιθιοπία δεν έχουν να φάνε’.
Κάποτε ένας άνθρωπος πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά του. Σ’ όλο το δρόμο, και σχεδόν μπροστά σε κάθε αυλή υπήρχε και κάποιος σκύλος, που πάντα γαύγιζε κάθε φορά που εκείνος περνούσε από κοντά του. Του είχε κάνει όμως εντύπωση ότι υπήρχε κι ένας σκύλος που καθόταν πάντα ακίνητος και κλαψούριζε, γουργούριζε και βογκούσε, έκανε δηλαδή την κλαψιάρικη μουρμούρα που κάνουν τα σκυλιά όταν είναι πληγωμένα ή πονούν κάπου.
Αυτός λοιπόν ο σκύλος το μόνο που έκανε ήταν να κάθεται στην μπροστινή αυλή του σπιτιού του και να βγάζει αυτούς τους ήχους. Σιγά-σιγά ο φίλος μας γέμισε περιέργεια γιατί εκείνος ο σκύλος …..   Αυτό συνεχίστηκε για περισσότερο από μια βδομάδα, και τελικά ο δικός μας χτύπησε την πόρτα, και κάποιος βγήκε από μέσα λέγοντας «Τι θέλετε, παρακαλώ;» Ο διαβάτης ρώτησε «Δικός σας είναι ο σκύλος κύριε;». «Μάλιστα, δικός μου».» «Μα τι του συμβαίνει:». Το αφεντικό του σκύλου τότε ρώτησε, «Τι θέλετε να πείτε;». «Δεν ξέρω, τον βλέπω εδώ να κάθεται και να βογκάει και να κλαψουρίζει μιαν ολόκληρη βδομάδα τώρα. Όλα τ’ άλλα σκυλιά γαυγίζουν, και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κι ο δικός σας, αλλά γιατί βογκάει και κλαψουρίζει;». «Ξέρετε, κάθεται πάνω σ’ ένα καρφί» είπε ο ιδιοκτήτης. «Τι πράγμα ! Ο σκύλος σας κάθεται πάνω σ’ ένα καρφί; Και γιατί δεν σηκώνεται να φύγει:» «Να σας πω, φαίνεται ότι δεν τον πονάει και πολύ.»
Ξέρετε, πολλοί άνθρωποι μοιάζουν μ’ αυτόν το σκύλο που καθόταν πάνω σε καρφί. Θέλω να πω ότι σίγουρα θα ήθελαν να σηκωθούν και να φύγουν, αλλά αν πεθάνουν, ή αν τους συμβεί κάτι άλλο, έτσι και σηκωθούν; Δεν φαίνεται να τους περνάει ποτέ απ’ το νου ότι πιθανόν θα θεραπευτούν, μπορεί να ελευθερωθούν, ίσως να κατορθώσουν να μετακινηθούν και ν’ ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο ζωής γεμάτο επιτυχία και ευτυχία.
Αλλάξτε, αμφισβητείστε όλους αυτούς τους προγραμματισμούς που σας κρατάνε δεμένους, αγκυροβολημένους, σηκώστε τις άγκυρες και σαλπάρετε τα καράβια είναι κατασκευασμένα για να ταξιδεύουν δεν μπορείτε να διασχίσετε ωκεανούς αν δεν έχετε το θάρρος να χάσετε από τα μάτια σας την ακτή, αποκτήστε καινούργιους, θετικούς, προγραμματισμούς που να σας γεμίζουν δύναμη, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, πιστέψτε ότι όταν ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει κάτι,τότε όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες. Κατεβάστε το χειρόφρενο, όσο και να πατάτε την βενζίνη αν το χειρόφρενο είναι πάνω δεν πάτε πουθενά. Αυτό κάνουμε στα σεμινάρια μας,  εκεί ανθρώποι που φοβούνταν να βγουν από το σπίτι τους θα τους δείτε να πατάνε σε γυαλιά και αναμμένα κάρβουνα, κάτι που για τους περισσότερους ανθρώπους είναι αδύνατον. Πιστέψτε το ότι έχετε όλοι τις ικανότητες που χρειάζεστε, αυτές είναι μέσα σας, πιστέψτε το, είναι εκεί, βρέστε τις ή ελάτε σε μένα να σας βοηθήσω να τις βρείτε, αλλά είναι εκεί και όποια στιγμή τις θέλετε και τις αναζητήσετε θα τις βρείτε. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να το κάνετε, Τώρα, Τώρα τις χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να τις αξιοποιήσετε … μην περιμένετε, μην περιμένετε, γιατί θα κοιτάξετε πίσω και θα μετανιώνετε, τώρα κοιτάξτε μπροστά και σχεδιάστε το μέλλον σας.
-Χαράλαμπος Σολέας
Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750