Mindfulness τι είναι και που μπορεί να βοηθήσει

 
 

Για σου είμαι ο Χαράλαμπος Σολέας Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και σήμερα θα μιλήσω για το mindfulness που είναι μια πρακτική που βοηθά τους ανθρώπους να εστιάσουν στο παρόν και να παρατηρήσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αισθήσεις τους χωρίς κρίση. Είναι μια μεθοδολογία που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.
Το mindfulness μπορεί να σε βοηθήσει σε μια ποικιλία καταστάσεων, όπως:

  • Άγχος και κατάθλιψη: το mindfulness μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να μειώσεις τα επίπεδα του στρες σου .
  • Πόνος: το mindfulness μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστεις τον πόνο και να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου.
  • Διαπροσωπικές σχέσεις: το mindfulness μπορεί να σε βοηθήσει να επικοινωνείς καλύτερα και να δημιουργείς πιο ισχυρές σχέσεις.
  • Για την υγεία και την ευεξία: το mindfulness μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου και να αυξήσεις τα επίπεδα ευτυχίας σου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξασκηθείς στο mindfulness. Ένας τρόπος είναι να κάνεις διαλογισμό. Άλλοι τρόποι περιλαμβάνουν τη συνειδητοποίηση του σώματος, την παρακολούθηση της αναπνοής και την επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων, όλα αυτά θα τα διδαχθείς στο σεμινάριο που θα κανουμε τον Ιανουάριο.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να ξεκινήσεις να εξασκείσε στο mindfulness:

  • Βρες ένα ήσυχο μέρος όπου δεν θα σε ενοχλήσουν.
  • Καθισε ή ξαπλωσε σε μια άνετη θέση.
  • Κλείσε τα μάτια σου ή κοιταξε χαμηλά.
  • Εστιασε στην αναπνοή σου.
  • Παρατήρησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου χωρίς κρίση.
  • Εάν χαθείς στις σκέψεις σου, απλώς επιστρέψτε στην αναπνοή σου.

Το mindfulness είναι μια πρακτική που απαιτεί εξάσκηση. Όσο περισσότερο εξασκείσε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να εστιάσεις στο παρόν και να παρατηρεις τα συναισθήματά σου χωρίς κριτική.
Το mindfulness είναι μια ισχυρή πρακτική που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή σου. Με λίγη εξάσκηση, μπορεις να μάθεις να ζεις πιο συνειδητά και να αξιοποιείς στο έπακρο κάθε στιγμή.
Ελα και εσυ στο σεμιναριο mindfulness που θα κανουμε τον Γεναρη και μαθε πως να αξιοποιείς την δύναμη του νου σου
Περισσοτερα στην ιστοσελιδα www.soleas.eu ή στείλε μου μύνημα

Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Να ξέρεις ότι ολες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτικές. 

Μοιράσου αυτό το αρθρο, ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να το έχει ανάγκη, γράψε μου σχόλιο ή ερώτηση και ευχαρίστως να σου απαντήσω

Χαράλαμπος Σολέας

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα  στο 7000 5750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι Ψυχοθεραπευτής (EAP), Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (ΕΕΣ) πιστοποιημένος εκπαιδευτής Νεύρο Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), Coaching, Υπνοθεραπείας και Σεμιναρίων Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Κατέχει πτυχίο στην Εγκληματολογία και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας. Είναι  πρόεδρος του Συνδέσμου Υπνοθεραπευτών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.  Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από την ΑνΑΔ (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου) και προσφέρει εταιρικές λύσεις και εκπαιδεύσεις. Προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο σε ατομικά ραντεβού όσο και σε ομαδικά χρησιμοποιώντας Γνωσιακή Συμβουλευτική Υπνοθεραπεία και Ν.Γ.Π μια Γνωστική – Πελατοκεντρική Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Στόχος του είναι κάθε πελάτης και μαθητής του να πάρει εφόδια, τεχνικές και γνώσεις για να αλλάξει την ζωή του. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα Tel: +357 70005750  Email: soleastrainingsolutions@gmail.com   Website: www.soleas.eu