Υπνοθεραπεία για Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS) (Αποκάλυψη)

 
 

Ο Peter Whorwell, καθηγητής Ιατρικής και Γαστρεντερολογίας στη Σχολή Ιατρικής και Διευθυντής της South Manchester Functional Bowel Service, θεραπεύει το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS), χρησιμοποιώντας  Υπνοθεραπεία.

Έως 8 εκατομμύρια άτομα στη Βρετανία υποφέρουν από IBS, με συμπτώματα όπως διάρροια, πόνο και φούσκωμα. Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ποιότητα ζωής των ασθενών και η εξεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας, μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Ο καθηγητής Whorwell έχει ερευνήσει τη χρήση εντερικής κατευθυνόμενης ύπνωσης για πάνω από 20 χρόνια. Πρόσφατα, 250 ασθενείς που έπασχαν από IBS για περισσότερα από δύο χρόνια, έλαβαν δώδεκα συνεδρίες μίας ώρας, κατά τις οποίες τους δόθηκε μια εξήγηση για το πώς λειτουργεί το έντερο και τί προκαλεί τα συμπτώματά τους.

“Το IBS είναι ιδανικό για θεραπεία με ύπνωση, καθώς δεν υπάρχει δομική βλάβη στο σώμα”, εξηγεί ο καθηγητής Whorwell. “Κατά τη διάρκεια της υπνοθεραπείας, οι πάσχοντες μαθαίνουν πώς να επηρεάζουν και να αποκτούν τον έλεγχο της λειτουργίας του εντέρου τους και στη συνέχεια, φαίνεται να είναι σε θέση να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίον ο εγκέφαλος διαμορφώνει τη δραστηριότητα του εντέρου τους.”

Η θεραπεία έχει ποσοστό επιτυχίας περίπου 70% και ο καθηγητής Whorwell πιστεύει ότι η υπνοθεραπεία, αν και είναι έντονη ως εργασία, μπορεί να είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για την πάθηση. και μία λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση για νέα, δαπανηρά φάρμακα που έρχονται στην αγορά.

“Βρήκαμε ότι με την Υπνοθεραπεία μπορούμε να  βοηθήσουμε όλα τα συμπτώματα, ενώ μερικά από τα διαθέσιμα φάρμακα μειώνουν μόνο λίγα”, είπε. “Καθώς η IBS μπορεί να είναι μία δια βίου κατάσταση, θα μπορούσε η Υπνοθεραπεία να είναι σαφώς, πολύτιμη επιλογή για τους ασθενείς. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για όλους και για αυτό οι γυναίκες τείνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα από τους άνδρες.»

Πηγή: http://www.medicine.manchester.ac.uk

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και εσάς!

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 7000 5750, ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Υπνοθεραπείας, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (Coach), Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής (NLP Trainer) και Life Coach Trainer. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Soleas Training Solutions Ltd. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης σε άτομα και εταιρείες, προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάροφαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750