Ξαφνική απώλεια στύσης; Ψυχραιμία, δεν έγινε και τίποτα.

 
 

Μπορεί να τύχει και στον καλύτερο εραστή, όμως οι περισσότεροι άντρες αγχώνονται τόσο όταν το πάθουν που το προκαλούν στον εαυτό τους ξανά, χωρίς να έχουν πραγματικό πρόβλημα! 

Όπως και να ‘χει το να μην καταφέρνει ένας άντρας να έχει επαρκή στύση ή να τη χάνει ξαφνικά είναι άσχημη και πολύ αμήχανη στιγμή. Όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου, παρόλο που οι πιο πολλοί έτσι νιώθουν αμέσως μετά. Οι ειδικοί εξηγούν πως είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή στη ζωή τους και πως το ιδανικό θα ήταν ο άντρας που θα το πάθει απλά να το προσπεράσει και την επόμενη φορά που θα έρθει σε σεξουαλική επαφή να μην το φέρει στο μυαλό. Ελάχιστοι όμως αντιδρούν έτσι.

Τα πρώτα συναισθήματα στους περισσότερους έχουν έντονα στοιχεία ντροπής, στεναχώριας και θυμού. Νιώθει πως έγινε ρεζίλι, πως είναι ανίκανος, ότι ίσως πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια κλπ.

Όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις αποτυπώνονται στο μυαλό του και την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να κάνει έρωτα θα τον καταβάλλει ο φόβος μήπως κάτι πάει στραβά. Τέτοιες σκέψεις σε καμία περίπτωση δεν θα τον ερεθίζουν, αλλά αντίθετα θα τον κάνουν να μην μπορεί να λειτουργήσει, άρα και να μην έχει στύση.

Έτσι, αρχίζει ένας φαύλος κύκλος. Μια ψυχολογικά επώδυνη εμπειρία που προκαλεί απελπισία και νεύρα  στον ίδιο τον άντρα αλλά και τη σύντροφο του.

Για να αλλάξει την κατάσταση πρέπει πρώτα να καταλάβει πως δεν έχει κάποιο οργανικό πρόβλημα και να χαλαρώσει. Αλλιώς, οι συνέπειες στη σχέση θα είναι ολέθριες, αφού για να αποφύγει την αποτυχία θα αποφεύγει γενικότερα τη σεξουαλική επαφή.

Αν περάσει καιρός και δεν βλέπει βελτίωση, καλύτερα να συμβουλευτεί τον γιατρό του για να ελέγξει μήπως τίθεται οργανικό θέμα. Αν και ο γιατρός επιβεβαιώσει πως το πρόβλημα είναι ψυχολογικό, τότε πρέπει να συμβουλευτεί ένα ειδικό για να νικήσει το άγχος επίδοσης, που πολλές φορές είναι η μοναδική αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας, που μπορεί να ταλαιπωρεί τον άντρα για μήνες, ακόμη και χρόνια.

Πηγή: http://www.elita.com.cy

Ο Χαράλαμπος Σολέας προσφέρει συνεδρίες για ψυχό – σεξουαλικά προβλήματα χρησιμοποιώντας υπνοθεραπεία,  και συμβουλευτική. Λύστε το πρόβλημα σας σε μόνο μερικές συνεδρίες και απολαύστε την ερωτική σας ζωή. Συνεδρίες συμπληρωματικά τις ιατρικής, ψυχολογικής/ψυχιατρικής διάγνωσης και θεραπείας για σεξουαλικά προβλήματα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Παρακαλώ μοιραστείτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιου την ζωή μπορεί να αλλάξετε ….

Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία ή ερώτηση σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο 70005750 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας, όλες οι μορφές επικοινωνίας μαζί μου είναι άκρως εμπιστευτηκές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750