Το μυστικό να πετύχεις στα πάντα!

 
 

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μοντέλο που  δείχνει ακριβώς πότε κάποιος πρόκειται να επιστρέψει πίσω στην ασφάλεια και την άνεση – αντί να προχωρήσει μπροστά προς τα όνειρά και τους στόχους του!

Αυτό είναι ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα που έχω μάθει ποτέ. Όταν το άκουσα για πρώτη φορά, δεν νομίζω ότι κατάλαβα πραγματικά το νόημα του και πόσο σημαντικό ήταν για την επιτυχία. Τώρα που έχω τη δυνατότητα να βοηθήσω τους πελάτες μου να το εφαρμόσουν στις καταστάσεις τους, έχω αναγνωρίσει  πλήρως  αυτή την ιδέα προς την αλλαγή.

Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται για να είναι καλά, κολλημένοι! Χρόνο με το χρόνο, δεν αλλάζουν πολύ, παρόλο που πραγματικά θέλουν αλλαγή, κάνουν σχέδια για την αλλαγή και κάνουν  ακόμη και κάποια δράση προς την κατεύθυνση της αλλαγής που θέλουν.

Γιατί λοιπόν οι περισσότεροι (το 80% ή ακόμα και περισσότεροι) δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν;

Είναι επειδή το 20% κάνει κάτι διαφορετικό – είτε το ξέρουν είτε όχι! Και θα σας πω ακριβώς τι κάνουν, αλλά πρώτα, θα πρέπει να σας δώσω ορισμένες βασικές πληροφορίες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το συνειδητό μυαλό ελέγχει μόνο το 2 έως 4% της συμπεριφοράς μας – ενώ το υποσυνείδητο μυαλό μας ελέγχει το 96-98% της συμπεριφοράς μας.

Με το συνειδητό μυαλό μας είναι όπου κάνουμε επιλογές, όπως η απόφαση να επιδιώξουμε ένα στόχο ή να αναπτύξουμε μια νέα συνήθεια.

Στο υποσυνείδητο μυαλό μας είναι  όλοι οι προγραμματισμοί μας και οι αρνητικές πεποιθήσεις μας, όπως “δεν είμαι άξιος”, “πάντα αποτυγχάνω” ή “ποιος νομίζω ότι είμαι;”

Έτσι, όταν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε ένα νέο στόχο ή να δημιουργήσετε μια νέα συνήθεια, θα πρέπει να αποκτήσετε αυτή την νέα ιδέα στο υποσυνείδητο μυαλό σας για να ριζώσει πραγματικά. Το πρόβλημα είναι ότι παλεύεται με όλες τις παλιές σας, μη υποστηρικτικές πεποιθήσεις για τον εαυτό σας.

Εσείς αποφασίζετε με το 4% που είναι υπό τον έλεγχό σας, “Φέτος θα διώξω 20 κιλά!” “Φέτος θα διπλασιάσω το εισόδημα μου! ”  Ωστόσο, το 96% που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό σας λέει: “Τι σκέπτεσαι; Δεν θα τα καταφέρεις όπως και τις προηγούμενες φορές. Κανείς δεν πρόκειται να σε πληρώσει τόσο πολύ. Αλλά ακόμα και αν το καταφέρεις, θα τα βάλεις πίσω τα κιλά και θα χάσεις αμέσως τα λεφτά επειδή είσαι τόσο κακός στην διαχείριση του βάρους και των λεφτών σου. ”

Όταν αρχίσετε να εγκαθιδρύετε αυτή τη νέα συμπεριφορά που θα σας  πάρει  πιο κοντά στον στόχο σας (ας πούμε ότι αποφασίζετε να πάτε σε μια διατροφολόγο και ότι θα κάνετε περισσότερες κλήσεις προς πελάτες  για την επιχείρησή σας), αυτή η νέα συμπεριφορά αντιμετωπίζει όλες τις υποσυνείδητες περιοριστικές πεποιθήσεις σας. Έτσι αντί της νέας αυτής συμπεριφοράς που εισέρχεται στο υποσυνείδητο (όπου μπορεί να ριζώσει και να γίνει συνήθης ή αυτόματη) το υποσυνείδητο απορρίπτει τη νέα συμπεριφορά. Και θυμηθείτε, το υποσυνείδητο μυαλό είναι πολύ πιο ισχυρό από το συνειδητό μυαλό. Θα αναγνωρίσετε ακριβώς πότε το υποσυνείδητό σας απορρίψει τη νέα συμπεριφορά γιατί κάτι θα συμβεί – κάτι που θα σας σταματήσει!

Ένα μέλος της οικογένειας θα αρρωστήσει, κάποιος θα αποσύρει την υποστήριξή του  ή το αυτοκίνητό σας θα σπάσει. Δεν αστειεύομαι. Οι περιστάσεις που συμβαίνουν όταν κάποιος πρόκειται να περάσει το κατώφλι προς την επιτυχία είναι άπειρες!

Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι πολύ προβλέψιμο. Μόλις αυτές οι περιστάσεις συμβούν (ακόμη και φαινομενικά καλές περιστάσεις), θα αρχίσετε να αισθάνεστε φόβο, αμφιβολία και ανησυχία για την απόφασή σας να προχωρήσετε προς την κατεύθυνση των στόχων και επιθυμιών σας.

Στη συνέχεια, θα αρχίσετε να εξορθολογείτε (να λέτε τα λογικά σας ψέματα και δικαιολογίες)  την κατάστασή σας. “Λοιπόν, δεν μπορώ να τηρήσω το πρόγραμμα διατροφής μου γιατί δουλεύω περισσότερες ώρες στην δουλεία μου και είναι δύσκολο να αυξήσω τα εισοδήματα μου  τώρα που η κόρη μου δεν μπορεί να πάει στο νηπιαγωγείο ” ή “Ο σύζυγός μου έχασε τη δουλειά του γι ‘αυτό πρέπει να κρατήσω τη δουλειά μου για την σιγουριά και δεν είναι ώρα για ανοίγματα”. Κτλ.

Αυτά τα λόγια (δικαιολογίες) είναι τόσο λογικά – τα πιστεύετε πραγματικά! Και αν κάποιος σας ρωτήσει αν είναι αλήθεια – προσέξτε! Θα τα υπερασπιστείτε μέχρι θανάτου.

Φυσικά, δεδομένου ότι δεν είστε πραγματικά ευχαριστημένοι από τον εαυτό σας που σταματήσατε να επιδιώκετε  τους στόχους σας, το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε κάτι έξω από εσάς για να κατηγορήσετε. “Η διατροφολόγος που πήγα δεν ήταν καλή” ή “Η οικονομία είναι χάλια, δεν υπάρχουν δουλείες, ο σύζυγός μου έχασε τη δουλειά του”.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο  παλιός σας προγραμματισμός πήρε τον έλεγχο. Οι παλιές πεποιθήσεις που σας είχαν κρατήσει κολλημένους για χρόνια συνεχίζουν να σας κρατάνε στην ίδια κατάσταση.

Όταν όμως φτάσετε σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση χρειάζεται να έχετε επιμονή και υπομονή, να ξεπεράστε την στιγμή του χάους σας και να κινηθείτε προς την επιτυχία και την επίτευξη των όποιον στόχων και επιθυμιών σας.

Το έχω δει να συμβαίνει με εκατοντάδες πελάτες και μαθητές μου, χρησιμοποιώντας τεχνικές, εργαλεία και την τεχνολογία του Νεύρο Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), Coaching και αυτό -ύπνωση να καταφέρνουν να ξεπερνούν κάθε αρνητικό προγραμματισμό του υποσυνείδητου και να δημιουργούν καινούργιους που τους βοηθανε να επιτύχουν κάθε στόχο τους.

Γιατί όχι και εσείς;

Χαράλαμπος Σολέας

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 7000 5750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750