Σταματήστε και σκεφτείτε: Πόσο φοβάμαι τον Ιό;

 
 

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι οι ιοί κάνουν μεγάλο κακό – αλλά η δύναμη των λέξεων και των διανοητικών εικόνων είναι πολύ ισχυρότερη. Οι λέξεις έχουν πολύ πιο δημιουργική δύναμη από έναν ιό. Οι λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανύψωση και την καταστροφή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ηρεμία ή να ωθήσουν στον πανικό.

Όπως είπε ο Mark Twain: «Είχα πολλές ανησυχίες στη ζωή μου, οι περισσότερες από τις οποίες δεν συνέβησαν ποτέ».

Εάν ποτέ δεν δώσατε στον εαυτό σας χρόνο να σχεδιάσετε, να ζωγραφίσετε, να γράψετε, να χορέψετε, να τραγουδήσετε – είναι καιρός να το κάνετε. Το σημείο μου είναι απλό: Αρκετά πλέον με τον φόβο.

Ο φόβος αποδυναμώνει το ενεργειακό σας πεδίο, επιβαρύνει τα εσωτερικά σας όργανα, υποβαθμίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σας κατατάσσει σε καταβολική κατάσταση που προκαλείται από την κορτιζόλη και χτυπάει την ψυχολογική σας ευημερία.

Ευτυχώς, έχω φίλους γιατρούς που κλίνουν προς την αισιοδοξία. Δεν αγοράζουν τον φόβο που τα μέσα ενημέρωσης τόσο απλόχερα μοιράζουν. Κατανοούν τη δύναμη του φόβου και την σκόπιμη και μόνιμη βλάβη που μπορεί να κάνει.

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι οι ιοί κάνουν μεγάλο κακό – αλλά η δύναμη των λέξεων και των διανοητικών εικόνων είναι πολύ ισχυρότερη. Οι λέξεις έχουν πολύ πιο δημιουργική δύναμη από έναν ιό. Οι λέξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανύψωση και την καταστροφή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ηρεμία ή να ωθήσουν στον πανικό.

Εκείνοι που ενσταλάζουν και εγκαθιστούν τη μοίρα και τη θλίψη γνωρίζουν τη δύναμη των λέξεων. Καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι ακούν λέξεις και τις μετατρέπουν σε ψυχικές εικόνες. Και γνωρίζουν ότι αυτές οι διανοητικές εικόνες δημιουργούν αισθήματα θετικότητας ή αρνητικότητας.

Γνωρίζουν επίσης ότι οι άνθρωποι θα ενεργούν, θα αντιδρούν ή δεν θα κάνουν τίποτα – με βάση τα λόγια και τον τρόπο με τον οποίο παραδίδονται. Μπορείτε να δημιουργήσετε φόβο λέγοντας στους ανθρώπους τα εξής:

Ακόμα κι αν περάσουμε από αυτόν τον γύρο του ιού, ο οποίος πιθανότατα θα σκοτώσει τουλάχιστον X ανθρώπους, θα επιστρέψει το φθινόπωρο και θα είναι ακόμη ισχυρότερος από ότι ήταν, και εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι ανοσιακοί σε αυτό θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι, και θα πάρουν ξανά αυτόν τον ιό και αυτή τη φορά πιθανώς θα σκοτώσει X ανθρώπους και θα συνεχίσει να επιστρέφει, τρεις φορές το χρόνο, για τα επόμενα 18-24 χρόνια και θα απογυμνώσει όλους μας το DNA, το RNA, τα Τ κύτταρα, τους παππούδες μας, τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών τους. 
Μετά από αυτό θα επιτεθεί στις γάτες και τα σκυλιά σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σκοτώσει το σκυλί σας αυτό το φθινόπωρο, και η γάτα σας σύντομα μετά. Μπορεί να χάσουν το πρώτο ή το δεύτερο κύμα, αλλά χωρίς αμφιβολία θα νοσήσουν. Και δεν θα υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, πλύνετε τα χέρια σας, μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και περιμένετε το εμβόλιο. 

Εάν νομίζετε ότι η παραπάνω παράγραφος είναι υπερβολική, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν, πριν από έξι μήνες, θα ακούγατε και θα ζούσατε αυτά που ακούτε και ζείτε σήμερα. Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι τώρα είναι το ίδιο πράγμα που χρειαζόταν πριν από έξι μήνες, πριν από ένα χρόνο, πριν από 100 χρόνια.

Και τι είναι αυτό; Ένας λόγος να πιστεύουν ότι όλα θα πάνε μια χαρά. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας ενημερώνουν για το γιατί πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ φοβισμένοι. Αλλά υπάρχει μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας που δεν αναφέρουν.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι σ’ αυτή τη γη αγωνίζονται, υποφέρουν από ασθένειες που δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά κορυφαία πρωτοσέλιδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη γη είναι υγιείς και θα παραμείνουν υγιείς μέσα από όλο αυτό το φόβο.

Αν βρείτε τον εαυτό σας να παρακολουθεί τηλεόραση για να δείτε τους τελευταίους αριθμούς σχετικά με το πόσοι έχουν μολυνθεί και πόσοι έχουν πεθάνει, κάντε του μια χάρη, διαβάστε ένα καλό βιβλίο, περάστε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δημιουργήστε κάτι.

Ο φόβος εξασθενεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μειώνει το προστατευτικό πεδίο της ενέργειας που έχετε γύρω από το σώμα σας. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να ενισχύσετε το προστατευτικό σας πεδίο και το ανοσοποιητικό σας σύστημα κάνοντας κάτι θετικό, κάτι που σας δίνει μια αίσθηση χαράς, ενθουσιασμού και κατορθώματος.

Θα μπορούσατε να μάθετε μια δεξιότητα που ποτέ δεν είχατε την ευκαιρία να μάθετε. Ίσως να πιστέψετε την κριτική που πήρατε σε νεαρή ηλικία και τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να ξαναγράψετε το σενάριο.

Εάν ποτέ δεν δώσατε στον εαυτό σας χρόνο να σχεδιάσετε, να ζωγραφίσετε, να γράψετε, να χορέψετε, να τραγουδήσετε , να μάθετε ένα μουσικό όργανο, να δημιουργήσετε– τώρα είναι η ώρα.

Χαράλαμπος Σολέας

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα  στο 7000 5750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων NLP- Coaching, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750