Τι Είναι η Επιτυχία και Πώς να την Κατακτήσετε;

 
 

Επιτυχία: Διαφορετικοί άνθρωποι την μετρούν με μία σειρά διαφορετικών τρόπων. Για κάποιους, η επιτυχία μπορεί να σημαίνει το άνοιγμα της δικής τους επιχείρησης, ή την προαγωγή στην εργασία τους. Για άλλους, θα μπορούσε να είναι να περάσουν μια εξέταση με υψηλό βαθμό, να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι ή αυτοκίνητό, ή ακόμα και να καταφέρουν να επιτύχουν ένα στόχο αποταμίευσης.

Σε κάθε πτυχή της ζωής μας, υπάρχει επιτυχία -είτε είναι στην εργασία, στο σχολείο, στο σπίτι, στις σχέσεις και τις φιλίες μας, ή ακόμα και στα οικονομικά μας.

Στον πυρήνα της επίτευξης των στόχων μας και της απόκτησης όσων θέλουμε, είναι το μυαλό μας. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το μυαλό στο πώς αντιλαμβανόμαστε την εργασία προς τους στόχους μας και τον τρόπο με τον οποίο εμείς δεχόμαστε την αποτυχία.

Η επιτυχία είναι κάτι πολύ περισσότερο από τύχη. Για να επιτευχθεί η επιτυχία σχεδόν σε όλα, είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε το σωστό πνεύμα, στρατηγική και προσέγγιση. 

Εάν δεν επιτυγχάνετε τους στόχους σας τόσο συχνά, όσο εσείς το θέλατε, τότε το μυαλό σας ίσως να χρειάζεται έναν επαναπρογραμματισμό. Αυτό είναι που κάνουμε με τον Νεύρο Γλωσσικό Προγραμματισμό, NLP.  Σκοπός σε μία συνεδρία NLP- Coaching  με ένα επαγγελματία Σύμβουλο Ζωής, είναι να μάθετε πώς:

  • Να συντονίζετε στο μυαλό σας για να αποκλείει αρνητικές σκέψεις και να αυξάνει την θετικότητά σας
  • Να ορίζετε εφικτούς στόχους και να εργάζεστε προς την επίτευξη επιτυχίας
  • Να αντιμετωπίζετε τις αποτυχίες σας με θετικό τρόπο
  • Να σκέπτεστε σαν ένα επιτυχημένο άτομο
  • Να μοντελοποιείτε τις ενέργειες και τις συνήθειες άλλων επιτυχημένων ανθρώπων
  • Να επανεκκινείτε τον εαυτό σας όταν χάνετε το κίνητρο
  • Να έχετε πρακτική επιμονή με την βοήθεια του Συμβούλου (Coach) σας
  • Να μαθαίνετε από τα λάθη σας, ανεξάρτητα από το πόσο καταστροφικά είναι/ήταν
  • Να προετοιμάζεστε για αρνητικούς ανθρώπους, καταστάσεις και σκέψεις
  • Να αλλάζετε τον τρόπο ζωής σας και να λαμβάνετε αποφάσεις που προσελκύουν την επιτυχία
  • Να ξεπερνάτε αρνητικά συναισθήματα, όπως απόρριψη, θλίψη, απογοήτευση, εγκατάλειψη κ.α.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό στοιχείο -έχουν εκπαιδεύσει το μυαλό τους να προγραμματίζεται για να επιτυγχάνουν!

Το να αλλάξετε το μυαλό σας και να σκέπτεστε θετικά για την επίτευξη επιτυχίας, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι τις περισσότερες φορές τα μοντέλα σκέψης σας είναι θετικά, είναι όταν η μετάβαση από τη μία κατάσταση ζωής στην άλλη γίνεται δύσκολα, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα που βιώνετε.

Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να επιτύχετε στη ζωή σας, εκπαιδεύοντας το μυαλό σας να εργάζεται με έναν τρόπο που ενθαρρύνει και προωθεί την επιτυχία σε οποιαδήποτε κατάσταση, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της ζωής σας.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η επιτυχία δεν είναι πάντοτε προνόμιο κάποιων ή τεράστια τύχη.

Παρόλο που ίσως να βρίσκεστε σε προνομιούχο κατάσταση, ή έχετε απλά μια σειρά από τυχερές επιτυχίες, σίγουρα μπορεί το NLP- Coaching  να βοηθήσει και εσάς. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, που σίγουρα δεν προέρχονται από προνομιούχες οικογένειες, έχουν αποδείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να βιώσει καταπληκτική επιτυχία, αρκεί να το θέλει και να είναι πρόθυμος να δουλέψει σωστά προς αυτό.

Όπως ανέφερα πιο πάνω, το μέτρο τις επιτυχίας ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Έτσι, αν θέλετε να πετύχετε, το μυστικό είναι στον σωστό τρόπο σκέψης και στην βοήθεια που θα πάρετε προς τους στόχους σας. Αυτό, θα σας οδηγήσει πιο γρήγορα στην επιτυχία που εσείς θέλετε.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και εσάς!

Χαράλαμπος Σολέας

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 7000 5750, ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Υπνοθεραπείας, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (Coach), Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής (NLP Trainer) και Life Coach Trainer. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Soleas Training Solutions Ltd. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης σε άτομα και εταιρείες, προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάροφαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750