17 Βήματα για να Γίνετε Πλούσιοι

 
 

Συντάχθηκε από τον Χαράλαμπο Σολέα:

Ο καθένας θέλει να είναι επιτυχημένος και πλούσιος, αλλά αυτό δεν το επιτυγχάνουν όλοι. Για να καταφέρετε κάτι, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μονοπάτι και να το ακολουθήσετε. Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, μπορείτε να πείτε ότι έχετε κάνει το πρώτο βήμα στο δρόμο σας προς την επιτυχία και τον πλούτο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσω  τις συμβουλές από πολλούς επιτυχημένους ανθρώπους, για το πώς αυτοί  έγιναν πλούσιοι.

Πώς να γίνετε πλούσιοι;

1 . Να είστε δραστήριοι:
Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε σε ένα θαύμα, τότε είναι καιρός να το ξεχάσετε και να αρχίσετε να κάνετε κάτι ή να μάθετε κάτι.

2 . Να είστε υπεύθυνοι:
Η φτώχεια εμφανίζεται όταν αποφεύγετε την δική σας ευθύνη για την κατάσταση σας. Μάθετε να είστε υπεύθυνοι  για όλες σας τις ενέργειες στη ζωή.

3 . Επίλυση προβλημάτων το συντομότερο δυνατόν:
Κάθε πρόβλημα στη ζωή σας θα πρέπει να το επιλύσετε  το συντομότερο δυνατόν. Μόνο τότε θα χρειαστείτε λιγότερες προσπάθειες για την επίλυσή τους. Να είστε σταθεροί! Μη διστάζετε!

4 . Χρησιμοποιήστε την εμπειρία κάποιου άλλου:
Να μελετήσετε πλούσιους και επιτυχημένους ανθρώπους, ώστε να μην κάνετε τα λάθη που έκαναν εκείνοι. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Χρησιμοποιήστε τις!

5 . Αναπτύξτε την αυτοπειθαρχία σας:
Μάθετε να ελέγχετε τον εαυτό σας! Ξοδέψτε λιγότερα χρήματα στην καθημερινή σας ζωή. Προσπαθήστε να αποταμιεύετε κάποια χρήματα κάθε μήνα και αποφύγετε τα χρέη.

6 . Τα όνειρα είναι πολύ σημαντικά στη ζωή σας:
Τα όνειρά σας θα γίνουν πραγματικότητα μόνο εάν πιστεύετε σε αυτά. Ένα άτομο αρχίζει να πεθαίνει όταν σταματήσει να ονειρεύεται. Μάθετε πώς να έρθετε πιο κοντά στα όνειρα σας.

7 . Να είστε υπομονετικοί:
Η υπομονή είναι το 90% του συνόλου της επιτυχίας. Να θυμάστε ότι η τύχη στον οικονομικό κόσμο είναι μόλις 10 %. Όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά και επιμονή.

8 . Επιθυμία και  πίστη:
Για να γίνετε πλούσιοι, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να έχετε την επιθυμία και την πίστη. Χωρίς αυτά τα δύο πράγματα, ό, τι άλλο μπορεί να κάνετε, θα είναι χωρίς νόημα .

9 . Κάντε σχέδια:
Δεν μπορείτε να γίνετε πλούσιοι αυθόρμητα . Θα πρέπει να προγραμματίσετε τις ενέργειές σας, τα οικονομικά σας  κλπ. Θα πρέπει να υπάρχει μια στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί κάτι.

10 . Επενδύστε:
Μην κρατάτε τα χρήματά σας στο σπίτι. Επενδύστε τα σε κάτι κερδοφόρο, αλλιώς μπορεί να χάσετε ακόμα και αυτά που έχετε τώρα.

11 . Παρακινηθείτε:
Κρατήστε ένα ημερολόγιο με τις νίκες και τα επιτεύγματά σας! Τις αποτυχίες τις θυμόμαστε 10 φορές περισσότερο από τις νίκες και την επιτυχία. Έτσι, διαβάζοντας αυτό το ημερολόγιο, θα εμπνέεστε και θα παρακινείστε για να δράσετε και να επιτύχετε περισσότερα.

12 . Κάντε ό, τι σας αρέσει:
Μόνο αν κάνετε ότι σας αρέσει πραγματικά, μπορείτε να έχετε επιτυχία. Η επιχείρησή σας θα πρέπει να είναι όχι μόνο μια πηγή οικονομικής ανεξαρτησίας, αλλά θα πρέπει να σας φέρνει χαρά και ευχαρίστηση.

13 . Αποκτήστε τις γνώσεις:
Η γνώση είναι το θεμέλιο της επιτυχίας σας. Αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, θα πρέπει συνεχώς να μαθαίνετε κάτι νέο – νέες δεξιότητες κλπ.

14 . Περιορίστε τους στόχους σας:
Όταν ένα άτομο διατηρεί μια ιδέα στο κεφάλι του, αυτή είναι άμορφη. Προσπαθήστε να της δώσετε κάποια μορφή τουλάχιστον. Να τη γράψετε σε ένα φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να απεικονίσετε το στόχο σας.

15 . Βοηθήστε τους άλλους:
Όχι για τα χρήματα! Βοηθήστε αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους θέλετε να βοηθήσετε. Αυτοί δεν πρέπει κατ’ ανάγκην να είναι συγγενείς ή φίλοι σας.

16 . Γνωρίστε  νέους ανθρώπους:
Πολύ σπάνια οι άνθρωποι γίνονται πλούσιοι και επιτυχημένοι χωρίς επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Κάντε νέες γνωριμίες. Αυτή η συμβουλή, καθώς και η προηγούμενη, μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε βαθύτερες σχέσεις με τα απαραίτητα άτομα.

17 . Και το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό:

Ποτέ μα ποτέ, μην εγκαταλείψετε! Αν θέλετε να γίνετε ένα πλούσιο και επιτυχημένο πρόσωπο, θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά, να ξεπεράσετε τα προβλήματά σας και να μην σταματήσετε ακόμα και στην χειρότερη κατάσταση.

 


Το Coaching και το Mentoring που προσφέρουμε στο Soleas Training & Coaching Solutions έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους. Γιατί όχι και εσάς;

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να σας βοηθήσουν να πάτε πιο κοντά στην επιτυχία. Να θυμάστε ότι η τελειότητα είναι ένας ανέφικτος στόχος , αλλά κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε για να τη φτάσουμε.

Χαράλαμπος Σολέας

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα για την επίτευξη στόχων και το προσωπικό coaching στο 7000 5750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δεν ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι πιστοποιημένος Κλινικός Υπνοθεραπευτής, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής και Life Coach. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διπλωματούχων Υπνοθεραπευτών Κύπρου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων για Ύπνωση και προσωπική ανάπτυξη. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα τηλ. 70005750