Τι σημαίνει να είσαι ενσυναισθητικός;

 
 
Σύμφωνα με την Wendy Behary, Ψυχοθεραπεύτρια και Ειδική στο θέμα του Ναρκισσισμού, το να είσαι ενσυναίσθητικος σημαίνει να είσαι σε κατάσταση κατανόησης για τα συναισθηματα των αλλων ανθρωπων. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία συνθέτουμε ένα παζλ μια εικόνα, μια ιστορία που μας βοηθά να «αισθανθούμε» την εμπειρία ή τον εσωτερικό κόσμο ενός άλλου ανθρωπου. Συμμετέχουμε συναισθηματικά, διανοητικά και σωματικά για; να βγάλουμε νόημα από αυτά που βλέπουμε, ακούμε και βιώνουμε, είτε είναι ένας ηθοποιός σε μια ταινία, ένα αγαπημένο πρόσωπο που στέκεται μπροστά μας ή το άτομο στον καθρέφτη, ο ιδιος ο εαυτός μας δηλαδή. Πώς όμως μπορεί κανείς να έχει ενσυναίσθηση για έναν μεγαλομανή; Μπορεί ένας ναρκισσιστής να βιώσει πραγματικά αυτό που συμβαίνει μέσα σε ένα  άλλο άτομο; 
Αντλώντας από τις μελέτες για το φαινόμενο της ενσυναίσθησης που πραγματοποιήθηκαν από πολιτικούς αναλυτές, ανθρωπολόγους, νευροεπιστήμονες και ψυχολόγους, η Wendy Behary θα απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις και θα διερευνήσει τα οφέλη του ενσυναισθητικού συντονισμού στις αλληλεπιδράσεις με τους ναρκισσιστές. Η έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί μια και οι ναρκισσιστες ειναι συναισθηματικα ανημποροι. 
Η σοφία ενός ενσυναισθητικά συντονισμένου μυαλού. Η καλλιέργεια της συναισθηματικής επίγνωσης έχει πολλά θετικά αποτελέσματα:
Ανταποκρίνεται στην καθολική ανθρώπινη ανάγκη να φανεί, να αισθάνεται ότι «έχει», ένα από τα πιο ισχυρά και απαραίτητα στοιχεία για την υγιή ανάπτυξη των ενηλίκων.
Μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική ανακούφιση μέσω της αφαίρεσης της αυτοκατηγορίας, με έμφαση στις αποτελεσματικές αντιπαραθέσεις και τον καθορισμό ορίων.
Αποφορτίζοντας τους ναρκισσιστές της ντροπής και της ανικανότητας, συχνά τους αναγκάζει προς τη συμπόνια, την ανεκτικότητα, την αποδοχή και τη συγχώρεση.
Το Mindfulness όπως και η Συμβουλευτική Υπνωση μπορουν να σας βοηθήσουν στο να αναπτύξετε ενσυναίσθηση, να μπορειτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας όπως και να μπορείτε να αναγνωρίσετε την συναισθηματικη κατασταση, τοσο την δικη σας όσο και των άλλων.
Επικοινωνηστε μαζι μας για περισσοτερα. 

Χαράλαμπος Σολέας

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση. Περισσότερα  στο 7000 5750  ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας. Όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι άκρως εμπιστευτικές.

Παρακαλώ για κοινοποίηση! Ποτέ δε ξέρουμε ποια ζωή μπορεί να αλλάξει!


Ο Χαράλαμπος Σολέας είναι Ψυχοθεραπευτής (EAP), Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (ΕΕΣ) πιστοποιημένος εκπαιδευτής Νεύρο Γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), Coaching, Υπνοθεραπείας και Σεμιναρίων Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Κατέχει πτυχίο στην Εγκληματολογία και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Υγείας. Είναι  πρόεδρος του Συνδέσμου Υπνοθεραπευτών Κύπρου. Συγγραφέας βιβλίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.  Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από την ΑνΑΔ (Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου) και προσφέρει εταιρικές λύσεις και εκπαιδεύσεις. Προσφέρει τις υπηρεσίες του τόσο σε ατομικά ραντεβού όσο και σε ομαδικά χρησιμοποιώντας Γνωσιακή Συμβουλευτική Υπνοθεραπεία και Ν.Γ.Π μια Γνωστική – Πελατοκεντρική Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Στόχος του είναι κάθε πελάτης και μαθητής του να πάρει εφόδια, τεχνικές και γνώσεις για να αλλάξει την ζωή του. Προσφέρει προγράμματα συμπληρωματικής θεραπείας για εξαρτήσεις όπως τσιγάρο, φαγητό κ.α. ενδυνάμωση του εγώ για αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση της μνήμης, διαχείριση του άγχους και του στρες (εργασιακό, μαθησιακό κ.α.), εξάλειψη ανασφάλειας, ανησυχίας, φοβιών, βελτίωση σεξουαλικής ζωής και απαλλαγή από ψυχοσεξουαλικά προβλήματα  και σεμινάρια για προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για τα  συμπληρωματικά προγράμματα θεραπείας και τα επαγγελματικά μαθήματα Tel: +357 70005750  Email: soleastrainingsolutions@gmail.com   Website: www.soleas.eu